Pandekager – Østriske, Mollys version
Kaiserschmarrn er en kendt østrigsk og sydtysk dessert som nogen måske har smagt på skiferien.
Ingredienser:
150 g mel
1 knips salt
2,5 dl. mælk
3 æg
50 g rosiner, ideelt sat i blød i rom et par timer (kan udelades)
30 g smør
korn fra en vaniljestang
flormelis til at drysse på
kanel til at drysse på
æblesauce eller æblesmør eller en syltetøj til at servere til
Sådan gør du:
Bland mel, salt, vanilje og mælk i en skål og rør det sammen med et piskeris indtil det er glat. Lad det hvile i 10 minutter, så melet kan absorbere væsken. Adskil æggene. Rør æggeblommer ind i dejen. Kom æggehviderne i en separat skål og pisk med en håndmixer, indtil der er stive toppe og fold så forsigtigt ind i dejen.
I en 28 cm stegepande (eller to små, ellers vil pandekagen være for tyk), kommes halvdelen af smørret og varmes op over medium varme til smeltet og let brunet. Hæld dejen i den varme pande, og lad den dække bunden af panden (den bliver omtrent så tyk som din tommelfinger). Drys rosinerne over.
Steg i 2-3 minutter eller indtil dejlig fast og gyldenbrun på bunden. Skær pandekagen i kvarte, vend dem om, og top med det resterende smør og fortsæt med at stege, indtil den anden side er gyldenbrun.
Nu trækkes pandekagen i stykker med to gafler. Steg i yderligere 2-3 minutter på panden, indtil den er gennemstegt.
Drys med sukker, kanel og server med syltetøj eller æble sauce. En god vaniljeis kan også sagtens bruges.