Ingredienser:
25 g smør
25 g hvedemel
1,25 dl god øl eller mælk
50 g Cheddarost, du selv har revet
20 g Parmesanost hjemmerevet
50 g Provoloneost hjemmerevet (kan udskiftes med en god mellemlagret)
10 g blåskimmelost
1,5 æggeblomme
salt
peber frisk kværnet
1 lille tsk. knust chili
0,5 fed hvidløg, finthakket (valgfrit)
1 spsk sennep
4 tykke skiver godt brød
4-8 skiver Pancetta (kan udskiftes med en god bacon)
Sådan gør du:
Steg din pancette sprød på en pande og lig til side. Smelt smørret i en gryde og bland melet i med en træske under omrøring. Kog op i to minutter under omrøring, lav en melbolle.
Tag det af varmen. Så piskes øl eller mælk i gradvist, og rør godt i et par sekunder. Indtil der ikke er ublandede stumper melbolle i, sæt tilbage ved medium varme. Kog under omrøring ofte, indtil saucen begynder at blive tykkere, så lad det simre blidt i 3-4 minutter.
Tag gryden fra varmen. Tilsæt ost, æggeblomme, salt, knust chili, senep, hvidløg og peber. Skru ned til lav varme og kog forsigtigt, indtil al osten er smeltet, og blandingen begynder at boble i kanterne – det vil være meget tyk på dette tidspunkt. Det skal det være. Smag til og juster krydderier, hvis nødvendigt.
Varm grillen til maksimum. Toast brød, enten under grill, på begge sider eller i en brødrister. Læg pancette på brødet og klat osteblandingen generøst over toasten, sørg for at bacon og brød er dækket til kanten. Stil tilbage under grillen, indtil de er boblende og gyldenbrune.
Tips: Serveres eventuelt med en løgkompot.
Er læst 4848 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer