tenderloin

Ingredienser:

1 svinemørbrad, afpudset, skåret i bøffer på skrå
1 pakke bacon i skiver, sprødstegt og knust i mindre stykker
1 stort løg i halve ringe
smør til stegning
1-2 dl vand
2½ dl madlavningsfløde
2 spsk. grøntsags fond
2 spsk. dijonsennep (eller mere efter ønske)
1 spsk. grov dijonsennep
1 tsk. Colemans sennepspulver
½ dl mel
havsalt
Peber, Friskkværnet
2-3 spsk. tørret esdragon
1 spsk. tørret salvie
majsstivelse udrørt i lidt vand
4 store gulerødder i halv længe og kvarte i tykkelsen

Sådan gør du:

Afpuds mørbraden, skær den i ca. 2 cm. tykke bøffer. Steg dit bacon sprødt og læg til side. Brun smøret af i panden med baconfedt og svits løgene i dette. Bland mel med salt, friskkværnet peber, lidt af salvien og esdragonen. Vend mørbradbøfferne i blandingen, kom lidt mere fedtstof i panden og brun bøfferne, så de får en fin gylden stegeskorpe på hver side, tag dem af.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Hæld vand i panden og lad det koge op, skrab bunden, så alt smag blive løsnet. Tilsæt fløden og boulion, resten af salvien og estragonen, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det små simre til bouillon er opløst, jævn det med lidt majsstivelse udrørt i lidt vand, til det har den tykkelse du ønsker. Kom dijonsennep og sennepspulveret i og smag til.
Kom løg, mørbradbøffer og bacon i et ildfastfad (endeligt ikke for stort). Lig gulerodsstavene henover kødet så højt som muligt. Hæld sovsen over og sæt fadet i ovnen i 30 min. Gulerødderne skal være lidt hårde i midten så der er bid i dem.

Serveres med ris.

Tips: Retten kan sagtens laves på din grill med en grillplade eller ved at springe paneringen over.

Udskriv

Er læst 2617 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.