Ingredienser
ca. 2½ kg oksespidsbryst
6-8 små asparges kartofler
1 hakket løg
1 rød peber
3 fed hvidløg hakket
0,,5 – 08 dl. krydderiblanding Jeg brugte en Cajun-blanding. Feks. en grill blanding kan bruges, gerne en med nogle tørrede urter.
2 spsk gule sennepsfrø
½ L mørk øl, en god stout eller porter er ideel
2 spsk dijon sennep
Vand til at dække

Til Sauce (valgfrit)
2 spsk. smør
2 spsk. mel
Salt
Peber efter smag

Instruktioner
Salt gerne spidsbrystet et døgn før tilberedning, brug rigeligt med salt eventuelt med ganske lidt nitrit i.
Trim fedtet fra spidsbrystet og skyl det grundigt.
Kom kartofler, løg, peberfrugter og hvidløg i bunden af slow cookeren. Placer kødet oven på grøntsagerne.

Tilsæt din krydderiblanding og sennepsfrø.
Hæld den mørke øl i, hæld derefter nok vand i til lige at dække brystet.
Kom sennep i og læg låget på.

Tænd din slow cooker på høj og kog i 6-7 timer eller 8-10 timer på lav.
Tilberedningstider varierer afhængigt af størrelsen på brystet.

Når brystet er meget mørt, skal du fjerne det og sætte det på en bakke sammen med kartoflerne. Skær kødet på tværs af fibrene.

Til saucen.
Sigt ca. 2.5 dl. af væsken fra og gem eller smid resten ud.
Smelt smøret i en gryde og tilsæt derefter melet. Rør konstant over medium varme, indtil rouxen mørkner lidt, cirka 5 minutter.
Rør din væske i, indtil den tykner op. Du kan tilføje mere eller mindre til din foretrukne tykkelse. Krydre det med salt og peber, som ønsket.
Eller tilføj lidt fløde og sennep, som på billedet.

Kom saucen over dit spidsbryst ala corned beef og kartofler og server.

Er læst 2309 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.