Portion: 4

Ingredienser:

1 svinemørbrad, ca. 500 g
30-40 g hasselnøddeflager
timian
salt og peber
1 æg
1 spsk. olie

Sursød papajakompot:
2 rødløg
1/2 -1 rød chili
2 papaja frugter
1/2 dl hvidvinseddike
2 spsk. sukker
1 citron
1/2 tsk. paprika
salt og peber

Sådan gør du:
Afpuds mørbraden for sener og hinder eller bed slagteren om det. Bland hasselnøddeflager, en kvist finthakket timian, salt og peber. Vend mørbraden i sammenpisket æg og derefter i nøddeblandingen. Varm olien på en pande ved god varme. Brun mørbraden på alle sider. Læg kødet i et ildfast fad og sæt det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege ca. 30 minutter. På stegetermometeret skal centrum temperaturen være 65-70 grader. Tag kødet ud og lad det hvile i ca. 15 minutter.

Sursød papajakompot. Hak rødløgene og chilien fint. Skær papajaen midt igennem, fjern kerner og skræl, skær frugtkødet i små tern. Kog hvidvinseddike, rødløg, chili og sukker i et minut i en gryde. Tilsæt papaja og lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter under låg. Smag til med citronsaft, paprika, salt og peber. Mørbraden skæres i skiver og anrettes ovenpå kompotten. Pynt med små timiankviste.

Udskriv

Er læst 1970 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.