Fluetesgrillet-Moerbrad01

Ingredienser:

1 svinemørbrad afpudset
1 flutes ikke en frosen. Gerne bredere end høj.
4 store spsk. peberfrugtspesto
hvidløgspulver
salt
peber
2½ pakke skivet bacon
BBQ sovs

Sådan gør du:

Afpuds din svinemørbrad så den er ren og pæn. Skær bimørbraden af og afpuds også den. Flet din bacon som på billedet og pensl den med din BBQ sovs.

Fluetesgrillet-Moerbrad02

Halver din fluetes, smør den med peberfrugtspestoen og drus den med salt og peber, samt hvidløgspulver. Ikke for meget salt da baconen er salt i sig selv.

Fluetesgrillet-Moerbrad03

Saml det hele og rul det ind i bacon. Sørg for at baconnen overlapper og gerne at de bliver flettet lidt sammen med lidt ekstra bacon sådan at pakken er samlet og ikke skiller.
Stik et stege termometer i, sørg for at det sidder midt i mørbraden. Sæt det hele på grillen.

Her er den lavet på en Q300 grill med den yderste brænder på laveste varme og med æble træstykker på gristen. Mørbraden er lagt på brød hyllen midt i grillen. Den inderste brænder er slukket.
Bliver grillen for varm – over 120 grader med denne placering så sæt brødhyllen med din mørbrad inders i grillen så tæt på låget som muligt og tænd kun for den midterste brænder og reguler den til at holde 110 grader.

Fluetesgrillet-Moerbrad04

Jeg har grillet med Æble chuncks/træstykker på grillen under hele tilberedningen. Når mørbraden nærmer sig de 50 grader i kernetemperatur så skal der fyres op indtil den er 60 grader i kerne temperatur. Og der skal baconnen gerne være sprød over det hele uden at være for mørk. Roter gerne din bacon indpakkede mørbrad et par gange.

Lad Mørbraden trække i 5-10 min. og skær den ud med en meget skarp kniv eller en med bølgeskær for ikke at ødelægge skiverne og den indvendige flutes.

Fluetesgrillet-Moerbrad05

Udskriv

Er læst 43255 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.