1 dåse kokosmælk (ikke light)
1 stilk citrongræs, knust og finthakket
3 cm fersk ingefær, fint hakket
3 spsk. limesaft
1 spsk. fiskesovs
1 spsk. soyasovs
1 spsk. rørsukker
3 springløg, gerne i tynde strimler på langs 3-4 cm lange
2 gulerødder i meget tynde strimler
3 spsk. fint klippet purløg
6-700 g laks i filetstykker
1 stor spsk. ristede sesamfrø
1 stor spsk. ristet kokosmel
1½ spsk. knust chili
1 stor rød peberfrugt i strimler
1 håndfuld peanuts
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Kom et stort ildfast fad med i ovnen så det bliver godt varmt.
Kom kokosmælk, citrongræs, limesaft, ingefær, fiskesovs, soyasovs, sukker og chili i en lille gryde.
Varm op på middelvarme indtil det kommer i kog. Lad det ikke bulder koge.
Tag din ildfaste form ud af ovnen. Kom en lille smule salt på din laks.
Kom kokosmælk blandingen i dit fad. Drys dine forårsløg, gulerødder, peanuts og strimlede peberfrugt over og lig laksen oven på.
Sæt fadet tilbage i den varme ovn i ca. 15 – 20 min. Hvor lang tid afhænger af hvordan du ønsker din laks. Skal den være rosa, skal der ikke bruges mere end end 8-10 min. Tag fadet ud af ovnen og strø de ristede sesamfrø, kokosmel og til sidst purløgene over retten.
Server din ovnbagte Thai Laks med jasmin ris.
Tips 1: Denne ret smager bestemt ikke dårligere af at være lavet på grillen, smagene der tilføjes af grill og røg passer rigtigt godt.
Tips 2: Ønskes der flere grøntsager kan disse tilføjes i fadet eller tilberedes ved siden af.
Er læst 17814 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer