Libanesiske eller nordafrikanske kødboller.
Ingredienser:
Kødbollerne ( Kefta’erne )
500 g. hakket okse eller lam
2 spsk. creme fraiche eller græsk yoghurt
2 tsk. sød paprika
1 tsk. spidskommen
1 tsk. knust koriander
3/4 tsk. kanel
1 knivspids cayenne peber
salt
frisk kværnet peber
2 spsk. fint hakket persille
Sovsen
1 medium rødløg revet
2 spsk. smør
0,6 dl. safranvand ( et knips safran opløst i varmt vand )
1 tsk. sød paprika
½ tsk. spidskommen
1 knips knust ingefær
frisk kværnet peber
2 knips cayenne peber
1 knivspid gurkemeje
salt
2 spsk hakket persille
2 spsk. citronsaft
2 store spsk. fed kokosmælk
maizena
Sådan gør du:
Kødbollerne ( Kefta’erne )
Bland alle ingredienserne i en foodprocesser og bland indtil det er cremet og ensartet. Form til ens lidt større end oliven kødboller. Lig dem på et fad og sæt i køleskabet til de skal bruges.
Saucen
Kom en stor tagine eller en stor saute pande over ved medium varme. Kom det revne løg, smør, safran vandet, krydderierne, salt 1½ dl. vand i. Lad det langsomt koge op og komme i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 10 min. for at få det kogt godt sammen og så smagene blandes.
Kom kødbollerne i sovsen og lad dem koge med låg i ca. 30 min. de skal vendes ca. halvvejs. brug den fede del af kokosmælken fra en dåse til at jævne med sammen med maizena.
Kom citronsaften ved og smag sovsen til med salt og peber.
Server dine libanesiske kødboller, med perle couscous og nanbrød til at samle sovsen op med.
Tips: er man til det kan kødbollerne tilføjes 2 spsk. hakket koriander, ligesom sovsen til sidst kan drysses med koriander, som pynt.
Er læst 6316 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer