Ingredienser:

2 løg
150 g kartofler
1 dåse kikærter
½-1 lille chili
olivenolie eller ghee
500-600 g lammekød i tern
50 g svesker
50 g tørrede abrikoser
50 g mandler hele og smuttede
1 tsk spidskommen
1/2 tsk kanel eller 1 hel stang kanel
1 tsk. Ras El Hanout (med top)
4½ dl vand
salt
peber
lidt citron- eller limesaft

Sådan gør du:
Skræl og skær løg i små tern. Skræl og skær kartoflerne i mundrette tern. Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft.

Varm lidt olivenolie i en gryde (eller din taangine bund hvis den er af støbejern) og brun kødet godt af på alle sider. Tag kødet op. Steg løgene møre i samme gryde og tilsæt svesker, abrikoser, mandler, chili, spidskommen, kanel, kikærter, gulerødder og kartofler.

Kom kødet tilbage i gryden, hæld vand ved, og lad retten småsimre en times tid i tanginen (eller under låg). Grøntsagerne må gerne være let udkogte og kødet dejligt mørt. Krydr gryderetten med salt, peber og lidt citron- eller limesaft.

Lam i tangine kan serveres med cous cous eller der kan kommes ekstra kartofler i retten.

Er læst 1660 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.