4-6 personer

Ingredienser:

1,5 kg oksetykkam i tern på 2x2x3 cm
3 dl. god Okse boulion
0,75 dl. soyasovs
1 dl. brun farin (tæt pakket i dl. mål.)
4 fed hvidløg hakket
1 spsk. sesamfrø olie
1 spsk. risvinseddike
1 spsk. frisk revet ingefær
1 tsk. Sriracha chilisovs, Mere eller mindre afhængigt af hvor stærkt man er til
1/2 tsk. løg pulver
1/2 tsk. hvid peber knust
2 spsk. maizena
1 tsk. sesamfrø
2 springløg tyndt snittet

Sådan gør du:

I en stor skål blandes okseboulion, soyasovs, brun farin, hvidløg, sesam olien, risvins eddiken, ingefær, Sriracha, løgpulveret og hvidpeber sammen. Lig kødet der er skåret i tern i blandingen og lad det marinere 30 min. Kom kød og marinade i din Slowcooker og rør det godt sammen.

Kom låg på og kog på lav varme i 7-8 timer eller ved høj varme i 3-4 timer indtil kødet er mørt.

I en lille skål blandes maizenaen med vand. Blandingen kommes i slowcookeren og røres ud. Kom låg på igen og lad blandingen koge med på høj varme i 30 min. mere eller, indtil sovsen er tyknet. Server med det samme med springløg og sesamfrø som pyntsammen med ris.

Tip: Koreansk oksekød kan godt laves i en gryde men der skal passes meget på at det ikke brænder på og det ska lkoge ved meget lav varme. Slowcookere ner langt det bedste.

Er læst 3344 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.