4-6 personer

Ingredienser:

1,5 kg oksetykkam i tern på 2x2x3 cm
3 dl. god Okse boulion
0,75 dl. soyasovs
1 dl. brun farin (tæt pakket i dl. mål.)
4 fed hvidløg hakket
1 spsk. sesamfrø olie
1 spsk. risvinseddike
1 spsk. frisk revet ingefær
1 tsk. Sriracha chilisovs, Mere eller mindre afhængigt af hvor stærkt man er til
1/2 tsk. løg pulver
1/2 tsk. hvid peber knust
2 spsk. maizena
1 tsk. sesamfrø
2 springløg tyndt snittet

Sådan gør du:

I en stor skål blandes okseboulion, soyasovs, brun farin, hvidløg, sesam olien, risvins eddiken, ingefær, Sriracha, løgpulveret og hvidpeber sammen. Lig kødet der er skåret i tern i blandingen og lad det marinere 30 min. Kom kød og marinade i din Slowcooker og rør det godt sammen.

Kom låg på og kog på lav varme i 7-8 timer eller ved høj varme i 3-4 timer indtil kødet er mørt.

I en lille skål blandes maizenaen med vand. Blandingen kommes i slowcookeren og røres ud. Kom låg på igen og lad blandingen koge med på høj varme i 30 min. mere eller, indtil sovsen er tyknet. Server med det samme med springløg og sesamfrø som pyntsammen med ris.

Tip: Koreansk oksekød kan godt laves i en gryde men der skal passes meget på at det ikke brænder på og det ska lkoge ved meget lav varme. Slowcookere ner langt det bedste.

Udskriv

Er læst 1412 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.