Ingredienser:

2 kg kartofler
½ kg jordskokker
2-3 porrer
3 fed hvidløg
timian frisk en dusk
3 spsk.Olivenolie
2 dl. Creme fraiche
1½ liter vand
bacon (til pynt, kan undværes.)
Blåskimmelost (til pynt, kan undværes.)
salt
peber

Sådan gør du:
Rens, skrald og skær alt i tern, undtaget hvidløg. Svits i tykbundet gryde i 15 min. Kom hvidløget i de sidste 2-3 minutter sådan at det ikke bliver bittert.

Kom vandet ved og lad det hele koge i ca. ca. en halv time, eller indtil det er mørt. Tag et par dl. vand fra i en skål. Tag timian dusken fra. Blend det hele grundigt eller indtil det har din ønskede konsistens. Kom kogevand ved indtil det har din ønskede tykkelse igen. Kom Creme Fraischen i suppen for at give den lidt syre. Smag til med salt og peber. Kartoffel – jordskokke suppe serveres med sprødstegt bacon og blåskimmelost drysset over, eventuelt med et godt stykke rugbrød med smør på.

Tips: Baconet kan erstattes af sprødstegt Chorizopølse.
Tips 2: Udelades bacon er retten vegetarisk.

Er læst 3893 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.