Ingredienser:

Glaze.
4 kalkunlår
2 dl. Peberfrugtspesto (et glas)
2½ dl. cider gerne høj alkohol procent
2 spsk. æblecider eddike
½ dl. ahorn sirup
2 spsk dijon sennep
3 spsk. brun farin
4 fed hvidløg hakket
et knips salt
peber

Tilbehør.
4 skiver rugbrød
smør

Sådan gør du:

Tænd for ovnen på 160 grader.
Imens laves glazen. Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad det simre over svag varme indtil det det er kogt ind og tyknet.
Det skal være ligesom en BBQ sause.
Trim kalkunlårene rene og skær dem rundt ved foden, sådan at alle sener er skåret over og har sluppet bunden af benet. Dette sikrer at kødet trækker sig opad benet og der bliver et rigtigt håndtag. Sørg for at bunden af benet er renset og rent for kød, skin og sener.
Dup kalkunlårene tørre med køkkenrulle og placer dem i et fad med luft imellem dem.

Glazer dem godt med et tykt lag af glazen. Bag dem i ovnen i ca. 15 min.
Glazer dem igen.

Skru op for varmen til 200 grader varmluft. Og bag dem yderligere 25 min. Glazer dem igen og giv dem yderligere 10 min.
De må ikke blive for sprøde og sorte men de skal få sprødt skind.
Før servering drysses med salt og de serveres med en skive rugbrød med smør. Eventuelt en salat.

Udskriv

Er læst 4318 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.