Ingredienser:

8 meget store bagekartofler
4 spsk. andefedt
smør
½ dl. olivenolie
salt
peber

Sådan gør du:

Skral kartoflerne. Skær en side af alle kartoflerne og læg dem på skærebrættet på snitfladen.
Derfra skæres siderne af og stil sidst enderne. Sådan at du ender ud med fuldstændigt lige rektangulært formede kuber.

Tænd for ovnen på 200 grader.

Kom andefedtet på panden og lad det opvarme godt med en lille klat smør i. Så skal alle kartoflerne brunes af på alle sider sådan at de begynder at blive farvede.
Kom den i et ildfastfad med olivenolie i bunden. Kom også en smule af andefedt-smør blandingen fra panden i det ildfaste fad.
Sæt så forsigtigt dine kartoffel kuber over i det ildfastefad og drys dem med salt.
Efter en 20 til 25 minutter vendes kartoflerne forsigtigt en med bunden opad og drysses med salt igen. Så skal de stå indtil de er møre.
Afhængigt af størrelsen skal de have indtil de er helt møre. Vurder selv hvor længe din ovn er om at lave bage kartofler så har du et bud på bagetiden. Men omkring en times tid.

Server dine Pommes Fondant til kødretter, grillmad osv. Her er de tilbehør til en god Hakkebøf med bløde løg. 🙂

Tips. Alle siderne kan koges til kartoffelmos og bruges til at lave Rösti med eller bagt kartoffelmos.

Udskriv

Er læst 9919 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.