Ingredienser:
600 g kartofler i ca. 2 mm tykkelse
4 store gulerødder i ca. 2 mm tykkelse
200 g bacon i skiver
250 g af din favorit ost revet
4 spsk. smeltet smør
1 drys hvidløgs pulver
1 drys løgpulver
salt (afmålt i forhold til hvor salt dit bacon og ost er)
peber
Fint Klippet purløg til pynt
Sådan gør du:
Pensl bunden i din slowcooker med 1 spsk. smeltet smør. Del dine skivede kartofler, gulerødder, bacon og ost i 3 portioner.
Tag den ene portion kartofler og lig et lag i bunden af Slow Cookeren. Drys det med krydderierne, husk osten også er salt afhængigt af hvad du bruger.
Kom en tredjedel af din bacon i små tern over kartoflerne, så gulerødderne og så en 3. del af osten. Dryp en spsk. smeltet smør over. Gentag dette sådan at du har 3 lag.
Tænd din Slow Cooker på høj og lad det koge i en time. Sænk temperaturen til medium og kog igen i 4-5 timer.
Der vil samle sig et fedt lag af smør og bacon, og fra osten. Det er der alt smagen er.
Lad din cooker stå uden låg 10-15 minutter for at lade væske fordampe. Drys det hele med purløg.
Værd opmærksom på at laver du større portioner med mange lag så skal kogetiden hæves væsentligt. Det samme hvis kartofler ligger i lag uden noget imellem.
Server din kartoffel bacon gryde med et godt brød eller hvidløgs flutes.
Tips: Server eventuelt spejlæg til.
Er læst 5311 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer