chokoladekagecreme

Ingredienser:

120 g hakket 70% mørk chokolade
30 g kakaopulver
2,4 dl kogende vand
300 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1/4 tsk. salt
225 g unsaltet smør ved stuetemp.
400 g sukker
3 store æg
2 tsk. vanilje ekstrakt
2,5 dl. mælk

Frosting:
150 g 70% mørk chokolade hakket
1 dl. mælk
125 g usaltet smør blødt og i tern
475 g sigtet flormelis
1 lille knips salt
2 tsk. vanilje ekstrakt

Sådan gør du:

Chokoladekage : Forvarm ovnen til 175 grader og sæt en plade mit i ovnen. Smør, eller spray to 23 x 5 cm runde forme.

Dej:
Den hakkede chokolade og kakaopulveret kommes i en skål, og det kogende vand hældes over. Rør indtil det er smeltet og ensartet. Sæt til side og lad det afkøle, imens du laver dejen.

I en anden skål, blandes mel, bagepulver, natron og salt. Smøret piskes med en røremaskine indtil det er glat og cremet. imens der piskes tilsættes sukkeret lidt af gangen, imens der piskes indtil det er meget luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, rør det godt efter hver æg. Skrab dejen ned siderne af skålen efter behov. Tilsæt vanille ekstrakt og den smeltede chokolade blanding og rør det sammen. Så tilsættes mælk og melblandingen af tre omgange, der begynder og slutter med melblandingen. Rør ikke for meget.

Fordel dejen jævnt mellem de to smurte forme, dejen skal være fordelt jævnt og trukket forsigtigt imod siderne for at modarbejde en top på midten. De bages i ca 35-40 minutter, eller indtil en tandstikker indsat i midten kommer ren op kagen springer tilbage, ved et let tryk. Lad kagen afkøle på rist i ca 10 minutter. Så tages kagerne ud af formene og afkøles helt. De må gerne være godt kolde.

Creme:
Smelt den hakkede chokolade i et vandbad. Lad det afkøle lidt. Den smeltede chokolade, mælk, flormelis, salt og vanille ekstrakt kommes i skålen ved din røremaskine.
Tilsæt tern af blødgjort smør og rør på lav hastighed i ca 2 minutter. Når frosting begynder at samle sig øges hastigheden til mellem og røres i 2 til 3 minutter til det er glat og ensartet, eller indtil glat. Skrab ned siderne af skålen med en gummi spatel. Øg hastigheden til højt og pisk cremen 1 – 2 minutter mere, eller indtil det er glat. Hvis det er nødvendigt.

For at kunne samle kagen skal cremen være afkølet godt i køleskabet. Kom et lag kage på et fad, med toppen nedad. Kom et lag creme på. Så kommes lag to af kagen på. Igen med toppen nedad. Så kommes der creme på top og siderne. Til sidst kan den pyntes med frisk frugt eller revet chokolade.

Kagen strækker langt til 10 eller 12 personer.

Tips: kan også laves i 3 lag som på billedet, men det ændrer lidt på bagetid til mindre tid.

Udskriv

Er læst 2377 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.