Disse her kan bruges til pålæg, som delelement i forskellige retter eller i en salat.

Ingredienser:

1 spsk. smør
1 spsk. smagsneutral olie
1/2 tsk. salt
1 tsk. brun farin
900 g løg i ringe
1 spsk. vand
Frisk kværnet peber

Sådan gør du:

I en stor stegepande ved høj varme opvarmes smør og olie. Rør salt og sukker i indtil det er opløst. Rør løgringene i og lad dem blive dækket af smør og sukker.

Steg løgene i ca. 5 min. under omrøring indtil de begynder at blive bløde. Skru så ned for varmen til medium og rør jævnligt indtil de er bløde og oftere jo længere der går. Løgene skal være meget dybt brune og når man smager på dem skal de være næsten helt bløde.
Det tager let en halv time. De må ikke begynde at få stegeskorpe og blive hårdt stegte. Sker dette skal der skrues ned for varmen. Jo længere tid der går jo lettere brænder de på eller bliver for hårdt stegte. Når de er færdige tages de af komfuret og vandet røres i dem og der krydres med frisk kværnet peber.

Tips: de kan laves så sprøde eller bløde som det ønskes og afhængigt af hvad de skal bruges til. Vi kan godt lide dem lidt sprøde som tilbehør til pålæg men til risottoen er de bedre lidt bløde.

Disse løg kan sagtens holde i en plastikbox i køleskabet i en uge.

De er super gode til topping på pålæg, tilbehør og meget andet.

Er læst 8765 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.