Ingredienser:

1 portion karameliserede løg (Se opskrift her)
1 liter ikke for salt kyllinge boulion
25 g. smør
3,5 dl aborio ris
1 skalotteløg
1 stor dl. tør hvid vin
2,5 dl revet parmasan, frisk revet
3 spsk. frisk hakket timian
1 tsk. hvidløgs smør
salt
peber

Sådan gør du:

Hak dit skalotteløg fint. Riv din Parmesan (eller Grana Padano)
Opvarm kyllinge boulionen i en gryde for sig ved siden af gryden du skal lave din risotto i.
Den skal ikke koge men dampe, sådan at den ikke nedkøler dine ris.
Så opvarmes dine karameliserede løg hvis det er en kold portion ellers skal de bare holdes lune. Er løgene frisklavede er alt det fastbrændte i gryden godt at få skrabet af med lidt boulion og gemt det er god smag til risottoen hvis ikke det er sort 🙂

Smelt smøret i en god stor pande, jo større jo bedre men med højere sider. Kom dine arborio ris i smørret og vend dem godt rundt og lad dem riste af i smøret. De skal begynde at blive klare og lysere. Ca. 2 minutter.

Kom vinen ved og lad risene opsuge denne. Øs lidt boulion ved lige så risene er dækket.
Lad det simre ved svag varme indtil risene har opsuget væsken imens du forsigtigt rører en gang imellem og vender risene godt rundt i væsken. Når du kan trække grydeskeen igennem risene og der ikke flyder væske ud i sporet du har lavet, så skal der mere boulion ved. Se billed.

Her over er det lige før der skal mere væske ved. Der er stadigvæk lidt der løber ud. Smag på risene om de er møre. De skal være gennemkogte og møre, men de må ikke koge ud.
Gentag dette indtil alt boulion er brugt og risene er cremede og møre men ikke helt udkogte. Det tager en halv time eller lidt mindre.
Så røres osten og timian i sammen med de fleste af løgene fra en portion bløde løg røres sammen og der kommes hvidløgssmør i som også røres ud i risene. Smag til med salt og peber.

Konsistencen af en risotto skal være som i en flydende vulkan. Det skal bevæge sig hvis man ligger det op i en top men meget langsomt og tykt. Dette reguleres med boulion og osten som tykner, til sidst.

Tips: her er risottoen serveres med sprødstegt hjemmerøget bacon.

Er læst 5122 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.