julefrugtskage

Ingredienser:      
nøddekerner 350 g blandede; Pecan -, val -, hassel – og cashewnødder  
tørrede frugter 350 g blandede; figner, svesker, dadler, tørrede abrikoser  
tørrede æbler 75 g små terninger  
tørrede blåbær 75 g  
citron 1 stk. økologisk, skallen herfra  
hvedemel 100 g  
bagepulver 1 tsk   
allehånde ½ tsk  
lyst  stødt rørsukker 150 g    
æg 3 stk  
stor sandkageform på 1,5 l  
bagepapir til formen  
cognac, brandy eller mørk rom ca. 5 cl      

Sådan gør du:  
Del nødder og frugter groft med en kniv. Tilsæt revet citronskal, mel, bagepulver, allehånde og rørsukker, og bland det hele godt med hænderne. Pisk de hele æg sammen, og rør dem lidt efter lidt i dejen. Smør formen, og beklæd den med tilklippet bagepapir. Hæld dejen i, pres den godt sammen med en ske, og bag kagen i den 150° varme ovn i ca. 1,5 time. Prøv efter med en nål, den skal komme tør op igen, når du stikker den ned midt i kagen. Afkøl kagen let i formen, før den vendes ud på et stykke bagepapir. Prik nu 10 huller i dejen med en lang nål eller strikkepind, og dryp med spiritusen – ca. halvdelen. Svøb bagepapiret rundt om kagen og pak den ind i folie. Efter en eller to dage dryppes den med resten af spiritusen og svøbes ind i bagepapir og folie igen.

Er læst 4382 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.