Portion: 4

Ingredienser:

4 æggeblommer
70 g sukker
Korn fra en vaniljestang
5 dl fløde (pisket med toppe)

Sådan gør du:
Rens vaniljestangen og bland kornene med sukkeret.
Blommer og melis piskes hvidt. Lidt flødeskum tilsættes, og blandes forsigtigt. Resten af flødeskummet blandes med den smagsgiver (passer vaniljen ikke til så udelad den.) du ønsker, igen vendes forsigtigt i flødeskummet.
Så fyldes det i form og sættes i fryseren. Denne grundopskrift er så stiv at fyld ikke falder til bunds og derfor ikke behøver røres.

Fyld: det kan være knust hård nougat, bær ikke for våde, kokos og Baileys med daimkugler, marcipan og knust chokolade osv. osv.

På billedet er der en kokos baileysis og en hindbær svirl.

Kokos Baileysis:
Grundopskriften
100 g revet marcipan
100 g revet blød nougat
50 g kokos
1 dl. baileys

Hindbærswirl is:
Grundopskriften
3 dl. hindbærsyltetøj sigtet for kernerne.
Blandes i med cirkulære bevægelser og en tske.

Kanelis:
Grundopskriften
½-1 tsk. fuld kanel, efter smag, pas på der kommer let for meget i.
Knust honeycomb

Amarettois:
Grundopskriften
3-4 spsk. amaretto
75 g marcipan i små klumper

Hindbæris med Chokolade stykker:
Grundopskriften
1 dl. hindbær culis
50 g. 70% hakket chokolade

Er læst 2561 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.