Ingredienser:
Svær fra en hel stor svinekam 1-2 kg.
2-3 l vand
1 dl. eddike
1 spsk. salt
2 løg i kvarte
4 lauerbærblade
Sådan gør du:
Salt sværene dagen før eller i mindst 4 timer. Kom dem i en skål og bland dem godt med 4 spsk. groft salt. Når de skal bruges skylles de og salt gnides lige af.
Kogevandet laves med ingredienserne og dine svær kommes i kogevandet og koger i 20 min. Så skal de dryppe af eller tørres med en gang køkkenrulle.
Nu skal de i ovnen ved 220 grader indtil de er gyldne og klar. Jeg har valgt at lave dem på grillen da det er lidt lettere end at skulle gøre en ovn ren. Jeg har sat min bradepande på pizzastenen og givet dem fuld knald. de er færdige når der er gyldne og alt fedt er løbet af.
Der skal vendes i dem en gang hver kvarter og fedtet kan hældes af hvis det sprutter for meget.
Når de er færdige skal de ligges på køkkenrulle for at suge det værste fedt af dem. Her kan der også smages første gang og vurderes om de eventuelt skal have en tur med en salt kværn.
Opbevar dine Flæskesvær – Hjemmelavede i en lufttæt beholder og så ellers bare gå igang 🙂
Er læst 7174 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer