Ingredienser:
1 dl. Sødmælk
50 g Gær
125 g Smør
1 Æg
4 spsk. Sukker
375 g Hvedemel
Fyld
100 g Smør
2 spsk. Sukker
1 lille tsk. kanel
1 lille tsk. kardemomme
175 g Ren rå marcipan
1 Æble
Pynt
Smør
Perlesukker/Tesukker
Sådan gør du:
Opvarm mælken til 37 grader. Kom den i en skål og tisæt gær. Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt til dejen er blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 30 minutter.
Rør smør, sukker, kanel og kardemomme sammen i en skål. Skær marcipanen i 24 lige store skiver. Skrælle æblet, fjerne kernehuset og skære æblet i små bitte tern.
Når dejen er færdighævet, deles den i to lige store portioner. Rul dejen ud i en stor firkant som deles i 12 lige store firkanter. Hver firkant ligges den en smørklat, en skive marcipan og lidt æble tern på, så samles fastelavnsbollen ved at folde hverthjørne ind og sørge for at den er helt lukket. Bollen sættes med samlingen nedad på pladen og klemmes flad. Lad bollerne hæve igen i 30 min.
Før de kommer i ovnen skal de pensles med æg og så ska lde bages i en forvarmet ovn ved 225 grader ca. 9 min.
Lad bollerne afkøle lidt før den pyntes efter eget valg.
Er læst 3581 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer