Ingredienser:

Kagen:
475 g hakkede dadler
5,65 dl kogende vand
2,25 tsk. natron
225 g smør, i små tern
265 g brun farin
1 stang vanilje eller 1 spsk. vaniljesukker
4 æg
1 æggeblomme
340 g gluten fri mel sigtet (FInax den røde) eller alm. hvedemel

Toffee Sauce:

225 g smør
350 ml fløde
360 g sukker
40 g brun farin

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 160 grader.
Kom de udkernede og hakkede dadler, i det kogende vand og natron i en skål og sæt til side i 5 min.
Kom dadelmassen, smør og sukker i en foodprocesser og blend indtil det er godt blandet.
Kom æggene i sammen med melet og blend til det lige er mixet sammen. Ikke for længe.

Hæld blandingen i en godt smurt, eller med bagepapir i, gerne firkantet form 20 x 20 cm og bag den i 60-70 min. eller indtil en strikkepind kommer op ren.
Lad kagen afkøle i formen i 10 min. og kom den så over på en rist.

Toffee saucen.
Kom smør, fløde og sukkeret i en tykbundet kasserolle og varm det op langsom indtil sukkeret er smeltet, lad det så komme i kog og lad det koge i 8-10 min. eller indtil det er tyknet let.
Servere din Dadelkage lun eller kold med lidt af saucen hældt over.

Udskriv

Er læst 274 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.