Fulde navn på opskrift:
Cajun-stil branked laks med forårsløg, ristede majs, glacerede citroner og yoghurt dressing

4 person.

Ingredienser:

Til Branked Laks:
knivspids paprika
knivspids chilipulver
knivspids tørret chili
knivspids cayennepeber
knivspids havsalt
600 g laksefilet, hud fjernes
4 spsk olivenolie
16 fed hvidløg, flåede

Til Forårsløg:
12 dl vegetabilsk olie, til friturestegning
400 g mel
2 tske. bagepulver (små)
havsalt og friskkværnet sort peber
2 tsk stødt gurkemeje
600 ml danskvand
12 spsk hakket frisk purløg
16 forårsløg, halveres på langs

Til den stegte Majs:
4 spsk olivenolie
4 sukkermajs majskolbe
salt og friskkværnet sort peber

Til glacerede citroner:
1 spsk olivenolie
2 citroner, halveret
1 spsk honning

Til yoghurt dressing:
1 kg græsk yoghurt
12 spsk honning
salt og friskkværnet sort peber
8 forårsløg, hakket groft
8 tsk balsamico
stor håndfuld frisk persille, hakket

Sådan gør du:
1. Til laksen, alle krydderier og salt kommes i en skål og blandes sammen.
2. Placer laksen på toppen af krydderier og gnid lidt for at sikre alle krydderier har holdt sig til den ene side af laksen.
3. Varm olivenolien i en lille pande, tilsæt hele, ikke pillede fed hvidløg og laks (krydret-side nedad) og steg i fire minutter. 4. Flip over, fjern gryden fra varmen og lad det fortsætte stegningen, indtil laksen er stegt igennem.
5. Til forårsløgene, hæld vegetabilsk olie i en dyb, tykbundet gryde og varm det op, indtil en lille firkant brød syder og bliver gyldent, når det ligges i det. Læg melet i en stor skål med salt og friskkværnet sort peber og gurkemeje. Vandet piskes langsomt i lidt ad gangen, indtil du har en tyk dej. Rør purløgene i.
6. Dyp forårsløg i dejen og derefter lægges de forsigtigt i den varme olie. Frituresteg dem i 3-4 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Fjernes med en hulske og drænes på køkkenrulle. Drys med lidt havsalt.
7. Til den stegte majs, varm olien i en stegepande. Skrab med en skarp kniv ned på langs af majskolbe for at fjerne alle majskernerne. Put majskernerne i den varme olie og steg i et minut. sæt dem til side og hold dem varme.
8. Til de glacerede citroner, varm olivenolien i en pande, tilsæt de halveret citroner med skæresiden nedad og steg i 3-4 minutter. Løft citronerne og dryp honningen på skæresiden og steg igen med honning nedad i et minut eller til det karameliserer.
9. Til dressing, mix alle dressing ingredienser i en lille skål.
10. Server ved at placere forårsløg på et fad, top med branked laks, hæld dressing og derefter den stegte majs over toppen. Placer glacerede citroner ved siden af.

Er læst 3265 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.