Ingredienser:

1 kg lammehals eller bov, eller 1 kg oksebov
2½ l vand eller bouillon
1-2 gulerødder, fintskåren
1 majroe, fintskåren
1 hakket løg
2 skivede porrer
1¼ dl byggryn
1¼ dl hakket persille

Sådan gør du:
Puds kødet af for fedt. kom kødet i en gryde sammen med vand, salt og peber. Bring vandet i kog og lad det simre 1 time under låg. Skum nogle gange undervejs. Tilsæt grøntsager og byggryn. Lad suppen simre under låg 1-1½ time til grøntsager og byggryn er møre. Skær kødet fra benene og kom det tilbage i gryden. Lad suppen køle af og fjern det størknede fedt i overfladen. Suppen varmes igennem og der drysses med persille. Server evt. suppen med groft brød til. Denne suppe er tyk og fyldig og kan varieres med årstidens grøntsager.

Er læst 3372 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.