Portioner: 6

Indgredienser:

400 g fintsnittet rødkål
4 zittauerløg i både (ca. 225 g)
2 appelsiner i kvarte skiver (ca. 250 g)
3 uskrællede æbler i både, fx ingridmarie (ca. 250 g)
250 g svesker uden sten
25 g smør i mindre stykker
2 spsk balsamicoeddike
1 spsk tørret timian
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
1/2 liter andebouillon
3 stykker andebryst (a ca. 300 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

Tilbehør:

1 1/2 kg kartofler.

Stegetid: Ca. 55 min. ved 200°.  Grill: Ca. 2 min.

Sauce:

sky fra rødkålsblandingen og evt. andebouillon, 4 dl i alt
2 spsk hvedemel
1 1/2 dl piskefløde
kulør

Sådan gør du:

Bland grønsager, frugt, smør, eddike og krydderier i ovnens bradepande. Hæld bouillonen over rødkålsblandingen og steg den midt i ovnen. Vend i blandingen 1-2 gange under stegningen. Fjern eventuelle fjerrester og rids skindet på de 3 stykker andebryst.
Drys dem på begge sider med salt og peber. Læg kødet, med skindsiden opad, på ovnens rist. Sæt, efter ca. 20 min., risten med kødet midt i ovnen oven på rødkålsblandingen. Steg retten de sidste ca. 35 min.
Tag rødkålsblandingen ud og hold den varm. Sæt en plade med alufolie ind under kødet og grill det øverst i ovnen, til skindet er gyldent og sprødt. Lad de 3 stykker andebryst hvile tildækket i ca. 10 min.

Sauce:

Hæld skyen fra rødkålsblandingen i en gryde og bring skyen i kog. Rør mel og halvdelen af piskefløden sammen i en skål. Tilsæt resten af fløden og rør jævningen i skyen. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag til.

Ved serveringen:

Smag den ovnstegte rødkål til. Skær andebryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et fad. Kom rødkålen i én varm skål og saucen i en anden.

Udskriv

Er læst 2783 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.