Ingredienser:

Oksefilet med fedtkant 1,5 – 2 kg
salt
peber
hvidløgspulver
smør (rigtigt smør)

Sådan gør du:

Start med at trimme din oksefilet af og fjerne en eventuelt stor fedtkant trim så det passer til hvad du vil spise med. Da den skal brunes og krydres efter sous vide vil de fleste krydderier sidde i overkant så det er ærgerligt hvis de alle skæres fra fordi der er for tyk fedtkant.
Brun din oksefilet godt af i rigeligt smør, krydr gerne med dine ønskede krydderier og peber, men ikke salt. Jeg salter altid først ved sidste bruning lige før servering.
Vacumpak din oksefilet igen gerne med en klat smør og eventuelle krydderier men ikke salt.

Så skal den i din Sous Vide. Her er der tale om en Oksefilet med fedtkant ganske almindelig tilbud fra det lokale supermarked. Det plejer at være ganske udemærket kød. Men det er ikke det vilde luksus kødkvæg osv.
Så her har stegen fået 6-6½ time ved 54,5 grader. Den blev super mør uden at være levret eller helt uden struktur.

Når den kommet op af badet skal væden tages fra og jeg plejer at duppe den tør med lidt køkkenrulle. Så får den krydderier, hvidløgspulver, salt og brunes hårdt af på panden med rigeligt smør. Skæres i skiver med det samme og serveres hurtigst muligt. Da den jo kun er 54,5 grader.

Her er den bare serveret med nye pillede asparges kartofler der er brunet i smør. Der sneg sig godt nok en omgang Bearnaice sauce ind også 🙂

Udskriv

Er læst 253 gange.