Ingredienser:
En lakseside
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. Santa Maria Citron Peber
Værktøj:
Weber kuglegrill
Brødhylde
Ryge chunks ca. 2 dl.
Sådan gør du:
Laksen skal rimmes først. Lige dele sukker og salt blandes sammen med citron peberet. Drys det jævnt over laksesiden liggende på skindsiden på et aflangt fad. Der er ikke brug for alt det der er blandet.
Sæt den i køleskabet og lad den stå i 4 timer og trække. Efter fire timer duppes laksen tør og saltlagen kan duppes med af.
Grillen tændes op med en ½ lille kulstarter kul og kullene placeres i en kulskuffe i den ene side og risten ligges på. Kom 1 dl. tørt rygetræ på kullene og 1 dl. våde ryge chuncks på. Dette sikrer fuld røg hele tiden.
Der skal være 125 grader i grillen ifølge termometret. Sørg for at der er godt gang i dit rygetræ. Brødristen pakkes ind i to lag sølvpapir og laksesiden lægges her på. Så sættes laksen på brødhylden ind. Den skal have ca. 25 minutter og være 52 grader i centrum når den er færdig. Mængden af røg bestemmer hvor kraftig røgsmag laksen får.
Her er Varm røget Laks – hel filet – Kulgrill spist på et stykke brød med en god dressing til.
Er læst 6540 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer