vaniljekage

Størrelse: En 2-lags, 22 cm. rund kage

Ingredienser:

kagen:
5 store æggehvider, stuetemperatur
1 helt æg
2,4 dl sødmælk, stuetemperatur
2,25 teskefulde vanille ekstrakt
350 g mel, sigtet
400 g sukker
15 g bagepulver
3/4 teskefuld salt
170 g usaltet smør, koldt og skåret i 24 lige store stykker

Til glasuren:
375 g usaltet smør, blødgjort og skåret i tern
475 g flormelis
0,45 dl mælk
korn fra 1 vanilje stang
1 teskefuld vanille ekstrakt
knivspids salt

Til den ikke fede version skal der i glasuren skal fra en lime og 2 spsk. af mælken udskiftes med limesaft.(så er vaniljen dog ikke ekstreme.)

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180 ° C. Smør to ca. 22 cm springforme. (brug to forme, kan ikke bages i en form og deles.)

Kagen:
I en mellemstor skål, blandes æggehvider, det hele æg, 1 dl mælk, og vanille og sættes til side.
I en anden skål blandes de tørre ingredienser sammen grundigt.
Med en elpisker tilsættes smørterningerne en af gangen, med grundig piskning på lav hastighed imellem dem til de tørre ingredienser. Fortsæt med at blande på lav indtil blandingen er en fin smuldrende konsistens. Tilføj resten af mælken, og bland ved lav hastighed i 5 minutter. Skrab siderne af skålen og begynd at tilføje æg-mælk blandingen af 3 omgange. Bland indtil let og luftigt, omkring 4 minutter. det skal ende med at være en ensartet dej. Vær sikker på at bunden af skålen og siderne er skrabet med.
Fordel dejen i de to forme, jævn ud med en paletkniv. Bages indtil en strikkepind kommer ud med et par krummer, når indsat i centrum, omkring 30 minutter. Vær omhyggelig med ikke at over bage, de skal være så lyse som muligt men færdige. Tjek kagen efter 20 minutter, men ikke før, og derefter i 3 minutters intervaller. Lad afkøle i formen i mindst 10 minutter, før siderne løsnes med en lille palet. Vend ud på en rist og vend igen sådan at toppen vender opad og lad dem afkøle helt. Når de er fuldt afkølet kan man forsigtigt skrabe eventuelle brun skorpe af for at få så hvid en kage som muligt, husk bunden.
På dette trin kan bundene opbevares i en tæt pose i 3 til 4 dage i køleskabet. Eller fryses ned. Men de er bedst samme dag.

Glasuren:
På en røremaskine piskes smøret i 8 min. det skal være meget lyst og cremet, husk at skrabe siderne ned. Tilføj de resterende ingredienser + (lime skal og saft hvis du vælger at bruge det.) og bland på lav hastighed i 1 minut, derefter på medium hastighed i 6 minutter. Frostingen skal være meget let, cremet og luftigt og skal bruges med det samme da den stivner.

Montering:
Placer en bund på en kagetallerken og spred 1/4 glasur på toppen med en paletkniv. Anbring forsigtigt det andet kagelag med toppen nedad oven på. Tag en tredjedel af af glasuren fra. Med resten af glasuren på toppen af kagen spredes et jævnt lag på toppen og ned ad siderne, indtil du har et tyndt lag af frosting over hele kagen. Afkøles let i ca. 30 minutter.
Tag ud af køleskabet og kom et sidste finishing lag af frosting på kagen, med resten. Skal opbevares i køleskab hvis ikke den spises i et hug 🙂 Så er der Vaniljekage ekstreme.
På billedet er kagen pyntet med en skabelon og hindbær støv og et tvist med en Vaniljekværn.

Tips: Er man ikke til smørcreme i denne mængde tilsættes skallen af en Limefrugt i smørcremen. Dette dæmper dog Vanilje oplevelsen men gør kagen mere frisk. Så kan der også pyntes med lidt Lime skal.

Er læst 4648 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.