Ingredienser:

2½ dl mælk med højst 0,7% fedt
½ pk. gær (25 g)
1 æg
1 spsk. fedtstof
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
250 g speltmel med skaldele (ca. 4 dl)
ca. 250 g sigtet speltmel (ca. 4 dl)

Til kogning:
1 l vand
1 spsk. salt

Pensling:
1 æg

Sådan gør du:
Mælken lunes, og gæren røres ud i den. De øvrige ingredienser tilsættes – hold lidt af det sigtede speltmel tilbage. Dejen æltes godt igennem. Dejen dækkes til og hæver et lunt sted i ca. 45 min. Dejen slås ned og deles i 14 stk., der rulles til pølser. Hver dejpølse samles til en ring. Vandet tilsættes salt og koges op i en gryde. Ringene koges i vandet i ca. 2 min. ad nogle omgange. De tages op med en hulske og lægges på en bageplade med bagepapir. Ringene pensles med sammenpisket æg og bages ved 200° C i ca. 18 min. på midterste ovnrille. Speltbagels afkøles på en bagerist.

Servering: Bagels serveres til morgenmad eller mellemmåltid.

Er læst 3406 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.