bolognese1

Ingredienser:

300 g. hakket oksekød
300 g. okseklump
1 stor gulerod
1 lille løg
1 stilk bladselleri
1 fed hvidløg
1 lauerbærblad
75 g. pancetta eller tørsaltet bacon
1,5 dl. rødvin
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret oregano
2 spsk. tomat puree
400 g. flåede tomater, gode.
Olivenolie
salt
peber
50 g. smør
1 dl. vand + boulion
Muskatnød

Pasta Penne

Sådan gør du:

Start med at skrabe din okseklump, med en meget skarp kniv, ud i uensartede stykker af forskellig størrelse og tykkelse. Ikke for stort men sådan at det giver en anderledes tekstur i din færdige bolognese. Opvarm 3 spsk. oliven olie og smøret. Kom pancettaen ved og brun det godt af indtil det er gyldent 3-5 min. Skær grønsagerne så småt som muligt i ensartede størrelser.
Kom løg, seleri og gulerødderne i gryden.
Kom det finthakkede hvidløg ved sammen med lauerbærbladet og kogt sagte i 15 min. Kom kødet ved og brun det godt af, sørg for at det bliver godt skildt og brunet. Kom salt og peber ved.

Kom vinen ved og skru op for varmen og lad alkoholen dampe af i ca. 3-5 minutter. Tilføj puree, tomater og vand med boulion i. Tilsæt krydderurterne og muskatnød. Lad det hele simre ved lav varme i mindst en time gerne hele dagen. Bliver det for tørt tilsættes vand.
Lad det koge ind til det er godt tykt og passer til dig. Smag til med salt og peber. Fjern lauerbærbladet inden servering.

Serveres med pasta penne og godt med frisk revet parmesan.

Udskriv

Er læst 2173 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.