Småkagerne:

300 g mel
1 tsk. bagepulver
1 knips salt
1 tsk. kanel
125 g marcipan
150 g sukker
50 g smør
2 æg
1,5 – 2 dl. sveskemos rørt med rom

Til glasur:
2½ dl. flormelis
2 spsk. mælk

Sådan gør du:

Kog svesker møre med lidt vand i ca. 5 min. Blend til saftig mos – spæd med vand, hvis mosen er for tør. tag 1½ dl. svesker + vand så ender du måske med ganske lidt for meget. Rør sveskemosen når den er kold med 2 spsk. rom.

I en skål blandes mel, bagepulver, salt og kanel sammen. Sæt det til side.
I en foodprocesser blandes så sukker og marcipan indtil det er blandet godt og glat. Kom så smør og æg i og pulse igen indtil godt blandet.

Bland så mel i og pulse igen indtil dejen samler sig i en kugle. Del dejen i 4 kugler og pak dem i film. Lig dem i køleskabet i 30 min. til en time.

Forvarm ovnen til 180 grader. På en let melet flade rulles dejen ud i en aflang 25 cm lang stang. Lig to stænger på hver sin bageplade på bagepapir. Pres hver stang indtil den er ca. 5 cm bred og en god ½ cm tyk. Bag dem i 12-13 min.

Tag stængerne ud af ovnen og pres forsigtigt med en teskes buede side en fordybning midt ned igennem hver stang.
Del sin sveskemos i 4 lige store portioner og fordel en fjerdedel i hver stangs fordybning ned igennem dens længde.
Kom stængerne tilbage i ovnen og bag dem yderligere i 8 min. indtil de begynder at blive gyldne.

Tag dem ud og sæt dem fra på en rist til afkøling efter lidt glides de ned på et skærebræt og saves i skrå diagonaler 2-3 cm brede.
Bland mælk og flormelis sammen og dryp glasur hen over kagerne og sveskemosen.

Tips: Sveskemosen kan erstattes af syltetøj og andre frugt mos efter egen lyst.

Er læst 3544 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.