Der bliver 6-8 portioner af denne opskrift.

Ingredienser:

5 spsk. koldt vand
5 blade husblas
2 dåser kokosmælk fed ikke light
75 g. kokossukker fra urtekram
175 g. honning
1 tsk. havsalt
2 tsk. vanilje ekstrakt
drys groft havsalt til pynt
ristede kokos chips til pynt

Sådan gør du:

Kom vandet i en lille skål sammen med husblas og lad det stå i mindst 10 min.

Kom kokossukkeret sammen med 2 dl. kokosmælk i en gryde. Pisk det godt og lad blandingen varme godt op begynde at koge under omrøring. Kokossukkeret skal opløses sig og blandingen skal tykne. Det tager ca. 5 min. Så kommes resten af kokosmælken i sammen med honningen og salten. Så skal der røres godt sådan at alle klumper røres ud, skru ned for varmen og lad det så simre ved meget svag varme. Tag lidt fra i en skål til at afkøle en anelse.

Så den afkøle kokosmælk blanding op i husblassen langsomt i under grundig omrøring og det hele tilføjes resten af kokosmælk blandingen, der er taget af varmen. Rør grundigt for at sikre at kokossukkeret og husblassen bliver helt opløst og rørt ud.

Tag blandingen af varmen og kom vanilje ekstrakten i.

Kom blandingen i portions glas og kom det i køleskabet og lad det stå og sætte sig i mindst 4 timer. Gerne natten over.
Ved serveringen drysses der med lidt groft salt og kokoschips.
Traditionel Panna Cotta serveres vippet ud af formen. Så skal formen holdes kort under den varme hane for at Panna Cottaen slipper formen.

Den kan også serveres i formen med en form for bund af bærcolie eller kagedrys.

Er læst 4775 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.