Dette er en brownie opskrift der er lavet til at bruge mandelpulp resterne efter hjemmelavet mandelmælk. Mandelpulpen kan erstattes af almindeligt hvedemel. Så skal der bare bruges lidt mindre mængde. Bedøm selv, dejen skal stadigvæk være ret fugtig.

Ingredienser:

60 g smør, smeltet
½ dl, æblemos
200 g sukker
2 store æg
½ tsk. bagepulver
100 g 70% chokolade smeltet
2 spsk. kakaopulver
1 knips havsalt
130 g. mandelpulp, fint blendet
1 dl. Øl – en god mørk kraftig øl.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader. Smør en bradepande godt, eller brug en meget god sliplet.
Smelt smør og chokolade over svag varme, tag det af varmen og bland æblemosen i. Kom det i en skål og bland dette med øllen. Bland så resten af ingredienserne i og rør det godt. Kom dejen i bradepanden og bag i ca. 30 min. indtil kanterne løsner og brownien er fast i midten.

Tag Brownien ud af ovnen og lad den afkøle godt. Sæt den så i fryseren eller et meget koldt køleskab og skær den så forsigtigt og kom den på et fad. Server eventuelt med en god vaniljeis. Grunden til denne fremgang er at den er meget saftig og løs hvis den ikke er bagt for meget og går let itu. Men det er der den er bedst. 🙂

Mandelpulpen som du har til overs fra din produktion af mandelmælk skal tørres og i en foodprocesser med kniv og køres til et fint luftigt mel. Jeg plejer at tørre den natten over ved 75 graders varmluft.

Er læst 3693 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.