Ingredienser:
300 g hvedemel
200 g sukker
1 tsk. Natron
1 tsk. salt
1 tsk. Kakaopulver
3 dl smags neutral olie
2,5 dl kærnemælk, rumtemperatur
2 store æg, rumtemperatur
2 spsk. Rød frugtfarve
1 tsk. Hvid lager eddike
1 tsk. Vanilleessens
Cream cheese frosting:
500 g Philadelphia flødeost
500 g sigtet flourmelis
250 gr. Usaltet, blødgjort smør
1,5 tsk. Vanilleessens
0,5 tsk appelsin essens
Knuste valnødder til pynt
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 175 grader C. Smør 2 mellem springforme og drys lidt mel på. I en stor skål sigtes mel, sukker, natron, salt og kakaopulver. I en anden stor skål piskes olie, kærnemælk, æg, frugtfarve, eddike og vanilleessens. Hæld de tørre ingredienser ned i de våde og pisk, til de kun lige er rørt sammen og en glat dej er formet. Del kagedejen lige mellem de klargjorte kageforme. Bag kagerne. Formene roteres halvvejs gennem bagningen. Kagerne bages indtil kagerne trækker sig væk fra siderne af formene, og en tandstikker sat i midten af kagerne kan tages ud, uden dej følger med. Ca. 30 minutter. Tag kagerne ud af ovnen og kør en kniv langs kanten af kagerne for at løsne dem fra siderne af formen. Vend kagerne en af gangen på hovedet ned på en tallerken og vend dem så igen over på en afkølingsrist med den rundede side opad.
Lad dem køle helt af. Når de er helt kolde deles de hver i to bunde I en stor skål piskes flødeosten, flourmelis og smør på et lavt trin på håndmixer eller lignende til det er rørt til en masse. Skru op på højeste trin på mixeren og pisk til massen er let og luftig, ca. 5 minutter. (Sluk af og til for mixeren og skrab ned langs siderne af skålen med en gummispatel). Skru ned på laveste trin på mixeren. Tilføj vanilleessens og appelsin essens og skru op på højeste trin på mixeren kort, indtil massen er luftig (skrab af og til langs siderne af skålen).
Stil massen i køleskabet, indtil den er ret stiv, før den bruges. Kan opbevares i køleskabet i 3 dage. Put frosting på kagerne. Placer 1 af kagerne med den rundede side nedad midt på et kagefad. Brug en paletkniv eller lignende spatel til at sprede noget af cream cheese frostingen ud over toppen af kagen. (Spred nok frosting til at lave et 0,5-1,3 cm tykt lag).
Læg forsigtigt endnu et kagelag ovenpå med den rundede side nedad og gentag indtil færdig. Gem ca. en tredjedel til ydersiden. Fordel resten af frostingen, så den dækker hele kagen.
Drys toppen af kagen med valnødderne.
Er læst 4144 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer