Ingredienser:

365 g frisk, trimmet rabarber, skåret i 2 cm stykker
0,6 dl. vand
200 g. sukker
saft fra 1 citron
4 store æg, rørt godt sammen
30 g. stuetemperatur smør
eventuelt 1 eller 2 dråber lyserød madfarve, hvis ikke der bruges røde rabarber

Sådan gør du:

Læg rabarber og vand i en blender med høj hastighed som en Vitamix eller en foodprocessor, og blend indtil meget glat.
Tryk puréen gennem en finmasket sigte, så rabarberjuicen kommer igennem og efterlader de faste stoffer. Brug bagsiden af en ske til få så meget igennem, som du kan. Du har brug for 2,5 dl. saft.
Sæt saften i en gryde og rør sukker og citronsaft i. Tilsæt de piskede æg, og pisk alt godt sammen.

Bring blandingen til en simren under konstant omrøring over medium til medium høj varme. Det skal være så varmt det begynder at simre. Du kan tilføje et par dråber madfarve på dette tidspunkt, hvis du har brug for det.
Når blandingen er kogt, skal den være lidt fortykket og skal belægge bagsiden af en ske (den bliver tykkere, når den køler.) Fjern det fra varmen, og tilsæt smøret, lidt ad gangen, og pisk ind i blandingen for at smelte hver stykke før du tilføjer det næste.
Hæld curd igennem en si for at fjerne eventuelt æg, og fyld derefter i glas.
Lad afkøle til stuetemperatur, inden dækning og køling natten over.

Brug din curd inden for 2 uger.

Er læst 1819 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.