Ingredienser:

1 færdig Porchetta

eller

2,5 kg svinekød brystkød slag
1 stor svinemørbrad.
2 kviste rosmarin, kun bladene plukket af
3 kviste frisk timian, kun bladene plukket af
1 helt røget hvidløg (Et helt hvidløg koldrøget) (Kan udskiftes med et ovnbagt helt hvidløg.)
1 spsk fennikelfrø
1 tsk knust chili
Revet skal af en citron
2 spsk hvidvin
1 tsk salt
1/2 tsk revet sort peber
500 ml vand

Sådan gør du:

Start med at komme fennikelfrø og chiliflager på en varm tør pande og rist dem i 30 sekunder, indtil de dufter og er godt verme.
Skræl hvidløgsfedene, og anbring dem i en morter.
Tilsæt urter, de ristede krydderier, salt, peber og hvidvin og mos til en grov pasta

Anbring svinekødsslaget med skindet nedad, og læg din mørbrad på tværs over bredden. Trim slaget så det passer til at kunne rulles omkring mørbraden. Det skal kunne samles og der skal være plads til fyldet. Der må gerne være en smule overlap. Er der overlap så løsn skindet og flet det sammen så der ikke bliver gummi svær inden i din rulle.

Tag slaget af mørbraden og vend den med skindsiden opad og rids den forsigtigt i rudertern. Diagonalt på siderne.
Vend slaget og masser 90% af krydderurte blandingen ind i kødsiden og resten omkring mørbraden.

Rul det hele op meget, stramt og tæt, med opmærksomhed på samlingen af slaget, sørg for at mørbraden er lukket helt inde. Det sikrer det ikke bliver tørt.
Snør det hele med slagtersnor og lad Porchettaen hvile udækket i køleskabet natten over. Dette tørrer skindet ud og giver en sprødere svær.

Forvarm ovnen til 160 ° C placer så svinekødet på et trådstativ, der er sat over en ovnbakke. Hæld 500 ml vand i, og steg den i ovnen i 3 1/2 til 4 timer.

Laves den på grill, så er det ca. 200 ° C i 2 timer på rotisserie indirekte varme. Den skal være ca. 70 grader i kernetemp.
Kontroller med intervaller og er vandet fordampet, tilsættes lidt mere
Lad hvile i 30 minutter inden udskæring. Skær og server.

Porchetta kan spises med salat og flutes, ovnkartofler eller hvad du selv syntes. Det er desuden super godt pålæg.

Er læst 298 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.