Portion: 4

Ingredienser:

800 g auberginer
2 fed hvidløg
1 bundt persille
2 æg
salt
peber
friskrevet muskatnød
7 spsk rasp
solsikkeolie
citronbåde
persille

Sådan gør du:
Stilken skæres af auberginerne, som skæres i regelmæssige stykker. Disse stykker koges møre i letsaltet vand i ca. 10 minutter og hældes til afdrypning og afkøling i en sigte. Hvidløgsfeddene pilles. Persillen skylles, duppes tør og finhakkes sammen med hvidløgsfeddene. De kogte auberginer presses godt for væde, hakkes småt og blandes med æg, persille og hvidløg og krydres med salt, peber og muskat. Derefter tilsættes så meget rasp at det bliver til en blød fars. Med en spiseske dyppet i vand formes farsen til små boller, som lægges på et skærebræt drysses med rasp og med hænderne hurtigt formes til flade frikadeller.
Oversiden af frikadellerne drysses med rasp, som med en let hånd trykkes fast.

En passende mængde solsikkeolie varmes godt på en bred pande, og frikadellerne steges sprøde på begge sider og serveres straks med citronbåde og friskhakket persille. Dette kan bruges både som forret eller som en hovedret efter en “tung” forret.

Er læst 2009 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.