Portion: 10

Ingredienser:

Til Dejen.
115 g. Smør
100 g. Flormelis
salt
225 g. Mel
2 Æggeblommer
2 Spiseske kold mælk

Til fyldet.
225 g. Pinje kerner
225 g. Smør
225 g. Sukker
3 store økologiske Æg
4 spisesker god Honning
115 g. Mel
Skalden fra 1 Appelsin
Citrontimian, Blade revet af stilken – Ekstra til pynt
Salt

Sådan gør du:

Serverings forslag: Karameliserede figner og creme fraiche, is, jordbær osv.

Dejen kan laves i hånden eller i en foodprocessor. Smør, sukker og salt røres til en cremet masse. Rør forsigtigtmel og æggeblommer i. Når dejen har samlet sig og ligner brødkrummer tilføjes mælken. Saml forsigtigt dejen til en lille kugle pak i plastfolie og lad den hvile i en time køligt. Læg dejen omhyggeligt i en 30 cm. tærteform. Få dejen til at passe i formen pænt opad siderne og ind i formens kroge. Tilskær siderne, dæk formen og lad den hvile i fryseren i en time.
Forvarm ovnen til 180 g. og Prik dejen grundigt med en gaffel, bag tærtedejen i ca. 15 min. indtil den er svagt gylden. Sænk temperaturen til 170 grader. Mens dejen er i ovnen ristes pinjekernerne enten i ovnen eller på en pande. Pisk smør og sukker indtil det er lyst og luftigt. rør pinjekernerne i og et æg af gangen og fold så honningen, melet, timian, appelsinskal og salt i. Hæld i tærte formen og bag i 30 til 35 min.

Er læst 2700 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.