Portion: 4

Ingredienser:

1 kylling (ca. 1,2 kg.) renses og skindet fjernes, skæres i 8 stykker
2¼ dl. yogurt naturel
1 tsk. salt
7 spsk olie
6 hele grønne kardemomme
2 hele store brune kardemomme
6 hele nelliker
5 cm. hel kanel
2 laurbærblade
1 knivspids muskatblomme
350 g. løg, hakkes
10 store fed hvidløg,
finthakkes 5 cm. frisk ingefærrod – ¾ hakkes og ¼ skæres i juliennes
7 hele grønne chili, hakkes fint (husk: fjern alle frø omhyggeligt, hvis det ikke ønskes alt for stærkt)
1 tsk. stødt gurkemeje
1½ spsk. stødt korianderfrø
1¼ tsk. chili peber
250 g. tomater, skæres i småstykker
1½ dl. vand
5 spsk. kasuri methi (tørrede bukkehornsblade)
4 spsk. hakket frisk grøn koriander

Sådan gør du:
Kom yoghurten i en stor skål, tilsæt salt og rør den jævn. Kom kyllingestykkerne i og sørg for, at de er dækkede på alle sider. Lad dem marinere i yoghurten i mindst en halv time. Opvarm olien i en gryde eller wok. De hele krydderier, som ovenfor er mærket med J, kommes i og sautéres, når olien er gennemvarm. Derefter kommes løgene i, og de steges til de bliver gyldenbrune. Hakkede hvidløg, grønne chili og hakket ingefær (ikke juliennes) blandes nu i under omrøring og sautéres i 2 minutter. Krydderierne mærket med z røres op med 60 ml. vand og tilsættes retten og røres ind i olien i ca. ½ minut.
Så hældes tomatstykkerne i og det hele steges omhyggeligt og grundigt, indtil olien skiller sig ud. Når det sker, lægges kyllingestykkerne i sammen med marinaden og der tilsættes 1½ dl. vand, hvorefter retten bringes i kog. Retten småkoger under låg, indtil kyllingen er næsten mør og olien skiller sig ud. Saucen smages til, og man strør tørrede bukkehornsblade, hakket grøn koriander og ingefær juliennes øverst. Derefter forsegles gryden med folie, og den sættes i en ovn, der er forvarmet til 180° Cel., i 15 minutter. Retten serveres derefter straks.

Er læst 2561 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.