Disse pandekager er inspireret efter en skotsk opskrift og de er meningen de skal hæve op og blive så tykke som muligt.
Der bliver 15-17 stks. ikke så store der er ca. 10 cm i diameter.

Ingredienser:

200 g mel
3 dl. mælk
1 spsk. bagepulver med top
knips salt
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
2 æg
smør til panden

Sådan gør du:

I en skål blandes mel, bagepulver, salt, sukker, vaniljesukker og kanel. Bland det godt med et piskeris inden det våde kommer i.
Pisk mælk og æg i din røremaskne indtil æggene er skummende.

Rør de tørre ingredienser i æg og mælk blandingen med så lidt omrøring som muligt. Sæt til side i 15 min. og lad det samle sig.

Smør din pande med en pensel med smeltet smør. Kom dejen på panden i små klatter af ca. ½ dl. så kan de rejse sig op og blive så lækkert høje som de skal.
Når boblerne stiger op og den slipper vendes de og steges gyldne på den anden side også.

Tag din pandekage af panden og dæk dem til sådan at de holder sig varme imens resten af dejen bages. Husk at pensle med smør indimellem.

Udskriv

Er læst 1723 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.