Der bliver 6-8 stykker af denne portion. I amerikaner pandekage størrelse.

Ingredienser

10 – 14 spsk. Nutella
190 g mel
3 tsk. bagepulver
4 spsk. sukker
knips salt
1 æg
2,5 dl. mælk
1 spsk. vanilje ekstrakt
smør til panden

Sådan gør du:

Nutellaskiverne
På et helt fladt fad eller skærebræt ligges der bagepapir. På bagepapiret laves der 6-8 skiver i ca. 6-7 cm. i diameter og 2-4 mm tykke. De må ikke være for tynde da de så ikke kan tages af papiret. Kom dem i fryseren i min. 1½ time.
De kan så tages af papiret og kommes i en beholder med madpapir imellem. De skal ikke op før de skal bruges de bliver meget hurtigt bløde.

Pandekagerne
Kom de tørre ingredienser i en skål og bland godt med et piskeris.
Lav en fordybning i de tørre ting og kom de våde der i. Pisk det, til det er blandet og uden klumper. Endelig ikke for meget pisken.

Tag feks. 2 Nutella skiver op af fryseren og brug dem før du tager de næste op. Pensl din pande med smeltet smør. Der skal ikke for meget smør på. Brug gerne en sliplet pande.

Nu skal du være hurtig.
Kom ca. ½ dl. dej på panden og vent så 10 sek. og lad dejen sætte sig. Kom så en nutella skive midt på dejen. Og så hurtigt igen ca. ½ dl. dej oven på nutellaskiven og den første portion dej, sådan at nutellaen bliver indkapslet helt i dej.

Når dejen begynder at boble og bobler ligesom stiger op af dejen, efter ca. 2 min. så løftes siderne og der checkes at den er gylden. Så vendes pandekagen forsigtigt og steges gylden på den anden side.

Der skulle blive ca. 6-8 pandekager af denne portion og husk at panden lige skal pensles en gang med smør efter hver anden eller tredje pandekage ikke for meget smør.

Server dine Nutella Pandekager lune. Gerne med frugt eller bær til. Noget syrligt bær klæder dem.

Er læst 5195 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.