Portion: 6-8

Ingredienser:

ca. 2 Kg gammeldags oksesteg
20 g smør
25 g olivenolie
1 flaske Gammel Carlsbergs
5 fed hvidløg
1 stort løg
2 porrer
2 gulerødder
1 l vand
1 boullion terning (okse eller hønse)
timian
salt og peber

Sådan gør du:
En oksesteg, stegt i gryde, med Carlsbergs lækre Porter til at varme saucen lidt op. Denne ret er god vintermad, men er også fremragende om sommeren, hvis man serverer bagte kartofler og en farverig salat til.

Fremgangsmåde:
Stik lommer i kødet med en skarp kniv, og put hvidløgsstykker i. Brun smør og olivenolie i en tykbundet gryde ved god varme. Brun stegen på alle sider, og tilsæt løget skåret i tern. Lad det hele snurre i et par minutter. Hæld vand og porter over stegen, og sænk varmen så retten kommer til at simre svagt. Tilsæt timian, salt og peber. Tilsæt porrer i tykke skiver og gulerødder i tynde skiver samt resten af hvidløget. Lad retten simre i to timer.
Tag kødet op og pak i staniol så den kan samle sig. Si i mellemtiden væden fra stegen og lav en vidunderlig sauce med fløde, jævning, farve og alt det andet gode man kan ønske sig.

Er læst 3523 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.