nutellastjerne01

Ingredienser:

Dejen:
250 gram Italiensk Tipo 00 hvedemel
250 gram Durum mel med højt protein indhold 13+%
2 æg
60 g sukker
1,8 dl mælk
60 g smør smeltet
1 pakke tørgær

Fyldet:
Nutella

Til pensling:
2 spsk mælk

Sådan gør du:
Bland de to slags mel med hinanden i en skål, bland gær og sukker i. Bland godt og lav en fordybning i midten af blandingen. Knæk dine æg ud i blandingen, et af gangen og ælt godt imellem. Tilsæt mælk og det smeltede og afkølede smør.
Ælt med hænderne til en blød og elastisk dej. Dæk skålen med plastfolie og lad dejen hæve et lunt sted, indtil den er dobbelt så stor.

Del dejen i 4 lige store stykker, rul hver til en kugle som igen rulles ud til den er få millimeter tyk og har en diameter på omkring 25 cm. Kom den første cirkel i en rund form på ca. 28 cm. med papir i. Fordel et lag af Nutella, efterladende 1 cm langs med kanten. Kom den næste cirkel forsigtigt præcist oven på og forsegle kanterne godt. Så spredes oven på det næste lag af Nutella osv. indtil den sidste cirkel af dej placeres øverst.

Find et glas, en udstikker eller andet med en diameter på 5 cm. Brug denne til at markere centrum på din dej svagt.
Skær nu fra yderkant indtil din markering, sådan at dejen deles i 4 lige store kvarte.
Skær endelig ikke for langt ind i centrum.
Del nu hver kvart igen i to lige store dele. Så du har 8 dele. (se billed nedenfor)
Del så igen hver del i to , sådan at du har 16 dele. De skal ende med at være lige store og lige langt ind til centrum hvor der nu er en cirkel på 5 cm. som er hel.

De 16 vinger du nu har, skal så snoes 2 gange. (se billed nedenfor)

Tag fat i to vinger eller lagkagestykke formede dele. Det skal være to lige ved siden af hinanden.
Du har nu fat i to vinger ved siden af hinanden med hver sin hånd. Det i din venstre hånd skal snoes to gange til venstre og det i din højre hånd skal snoes 2-3 gange til højre. Snoningen skal ske inderst på vingen sådan at der efter snogningen er et stykke tilbage af vingen yderst som kan ligges ned og danne ydersiden af den oprindelige cirkel ud imod din runde forms yderkant. De to netop snoede vinger skal ligge imod hinanden. Men de skal gerne i den yderste ende stadigvæk have samme bredde, sådan at formen stadigvæk er fyldt ud. (se billed nedenfor)

Dette gøres nu med alle 8 vingepar. Du ender så ud med en kage der har et stjerne mønster af Nutella skiftevis med dej. (se billed nedenfor)

Lad kagen hæve i 30 minutter og pensel den derefter med mælk.

Bag den ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.

nutellastjerne02

Første kugle er rullet og smøres med Nutella.

nutellastjerne03

Så er der klar til sidste lag dej.

nutellastjerne04

De første snit er lagt. Du har nu 4 vinger.

nutellastjerne05

Så ligges de næste 4 snit for at komme op på 8 i alt.

nutellastjerne06

Det sidste snit, for at nå op på 16 vinger ligges.

nutellastjerne08

De første to vinger snoes. Tag fat i to vinger eller lagkagestykke formede dele. Det skal være to lige ved siden af hinanden.
Du har nu fat i to vinger ved siden af hinanden med hver sin hånd. Det i din venstre hånd skal snoes to gange til venstre og det i din højre hånd skal snoes 2-3 gange til højre. Snoningen skal ske inderst på vingen sådan at der efter snogningen er et stykke tilbage af vingen yderst som kan ligges ned og danne ydersiden af den oprindelige cirkel ud imod din kages runde forms yderkant.

nutellastjerne07

Når du er færdig med at sno skal der være dannet en stjerne i midten. Alt afhængigt af hvor præcis du er. Som man kan se er jeg ikke helt præcis 🙂

nutellastjerne09

Så er den færdigbagt og klar til en god kop kaffe.

nutellastjerne10

Nutella stjerne smager SUPER godt 🙂

Er læst 235123 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.