Ingredienser:
Dejen:
250 gram Italiensk Tipo 00 hvedemel
250 gram Durum mel med højt protein indhold 13+%
2 æg
60 g sukker
1,8 dl mælk
60 g smør smeltet
1 pakke tørgær
Fyldet:
Nutella
Til pensling:
2 spsk mælk
Sådan gør du:
Bland de to slags mel med hinanden i en skål, bland gær og sukker i. Bland godt og lav en fordybning i midten af blandingen. Knæk dine æg ud i blandingen, et af gangen og ælt godt imellem. Tilsæt mælk og det smeltede og afkølede smør.
Ælt med hænderne til en blød og elastisk dej. Dæk skålen med plastfolie og lad dejen hæve et lunt sted, indtil den er dobbelt så stor.
Del dejen i 4 lige store stykker, rul hver til en kugle som igen rulles ud til den er få millimeter tyk og har en diameter på omkring 25 cm. Kom den første cirkel i en rund form på ca. 28 cm. med papir i. Fordel et lag af Nutella, efterladende 1 cm langs med kanten. Kom den næste cirkel forsigtigt præcist oven på og forsegle kanterne godt. Så spredes oven på det næste lag af Nutella osv. indtil den sidste cirkel af dej placeres øverst.
Find et glas, en udstikker eller andet med en diameter på 5 cm. Brug denne til at markere centrum på din dej svagt.
Skær nu fra yderkant indtil din markering, sådan at dejen deles i 4 lige store kvarte.
Skær endelig ikke for langt ind i centrum.
Del nu hver kvart igen i to lige store dele. Så du har 8 dele. (se billed nedenfor)
Del så igen hver del i to , sådan at du har 16 dele. De skal ende med at være lige store og lige langt ind til centrum hvor der nu er en cirkel på 5 cm. som er hel.
De 16 vinger du nu har, skal så snoes 2 gange. (se billed nedenfor)
Tag fat i to vinger eller lagkagestykke formede dele. Det skal være to lige ved siden af hinanden.
Du har nu fat i to vinger ved siden af hinanden med hver sin hånd. Det i din venstre hånd skal snoes to gange til venstre og det i din højre hånd skal snoes 2-3 gange til højre. Snoningen skal ske inderst på vingen sådan at der efter snogningen er et stykke tilbage af vingen yderst som kan ligges ned og danne ydersiden af den oprindelige cirkel ud imod din runde forms yderkant. De to netop snoede vinger skal ligge imod hinanden. Men de skal gerne i den yderste ende stadigvæk have samme bredde, sådan at formen stadigvæk er fyldt ud. (se billed nedenfor)
Dette gøres nu med alle 8 vingepar. Du ender så ud med en kage der har et stjerne mønster af Nutella skiftevis med dej. (se billed nedenfor)
Lad kagen hæve i 30 minutter og pensel den derefter med mælk.
Bag den ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
Første kugle er rullet og smøres med Nutella.
Så er der klar til sidste lag dej.
De første snit er lagt. Du har nu 4 vinger.
Så ligges de næste 4 snit for at komme op på 8 i alt.
Det sidste snit, for at nå op på 16 vinger ligges.
De første to vinger snoes. Tag fat i to vinger eller lagkagestykke formede dele. Det skal være to lige ved siden af hinanden.
Du har nu fat i to vinger ved siden af hinanden med hver sin hånd. Det i din venstre hånd skal snoes to gange til venstre og det i din højre hånd skal snoes 2-3 gange til højre. Snoningen skal ske inderst på vingen sådan at der efter snogningen er et stykke tilbage af vingen yderst som kan ligges ned og danne ydersiden af den oprindelige cirkel ud imod din kages runde forms yderkant.
Når du er færdig med at sno skal der være dannet en stjerne i midten. Alt afhængigt af hvor præcis du er. Som man kan se er jeg ikke helt præcis 🙂
Så er den færdigbagt og klar til en god kop kaffe.
Nutella stjerne smager SUPER godt 🙂
Er læst 237247 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Charmaine
Ja det kan den godt ligesom kanelsnegle også kan. Men den bliver altså lidt tør af det.
Jeg ville underbage den med feks. 15 min. også tage den op og så varme den ved 180 grader i disse 15 min. + indtil den er klar.
Men har ikke prøvet det endnu.
Engel
Kan kagen fryses?
Måske, men vil nu alligevel meget gerne vide alt sådan noget der ikke umiddelbart forståes. Når man selv sidder og beskriver sådanne ting er det svært at få det sådan at alle kan forstå :-). Su skulle vide hvor svært det var at beskrive hvordan man væver med bacon 🙂 I tekst. Så tak for at du påpeger det, nu har jeg sat kagen ind i teksten så det fremgår.
Ah ok! Jeg skal bare lære at læse indenad tak for hurtigt svar
Katja den skal heller ikke i en form. Ordet form er i forhold til kagens form, ud imod den runde form betyder ud imod den afrundede kant. 🙂
Hvad er årsagen til at den skal i en form? Er det i forhold til hævningen? Eller for at nutellaen ikke skal flyde ud?
Hej Marlene
Det er jo en gærdej så det bør man kunne men husk at den skal ud og blive stuetemp. før den kommer i ovnen.
Jeg har ikke prøvet med lige denne her men meget andet gærdej så det vil jeg helt sikkert mene.
Engel
Ved du om man kan lave stjernen klar og stille på køl til dagen efter så man kan bage den samme dag som man skal bruge den ?
Hej Kathrine
Ja den kunne godt være sundere 🙂 Men Æblesmør, det er der opskrift på her inde et sted. Ellers feks. Lemon curd og rosiner eller en meget fast marmelade, kunne også være en mulighed. Mere sundt end det bliver svært fordi der er ikke plads til ret meget uden at det stort set bliver umuligt at sno den 🙂
Ellers skal man lave den med nutella og så bare spise mindre 😉
Virkelig lækker opskrift og dejlig at den gennemgås i billeder. Men hvis man nu gerne vil lave den med andet fyld, så den bliver mere sund, hvad vil du så foreslå ? 🙂
Hej Lena
Du kan udskifte nutellaen med en tomatsovs. Eventuelt også en meget tynd kødsovs. Men den er så meget svært at sno og få til at ligne noget.
Jeg havde lavet en morgenmad med det der nu skal til en sådan også denne som den er til det som kage delen. Lun er den fin til en morgenmad i stedet for basser. 🙂
Engel
Der bliver skrevet om pizzafyld, hvordan det? Har besluttet at lave den i morgen nemlig 😉 Mums!!
Hej Heidi
Har ikke prøvet men det bør du kunne. Men nok med lidt mindre gær som selv skriver.
Men det er bedst til brød med dagen før sammenligning.
Engel
Hejsa,
Kan man laver dejen om aftenen og lade hæve koldt natten over? Og skal man så bruge mindre gær?
På forhånd tak
Heidi
Hej Lisbeth
Godt at høre de bliver brugt. Her bruges den også godt. 🙂
Engel
Rigtig god opskrift. Herhjemme er det blevet favoriten når der laves pizza. Vi får mere pizzastjerne end pizzasnegle.
Nej så ville jeg lige røre den ud i lidt af væden.
Engel
Heej 🙂
Hvis jeg erstatter tørgær med en alm pakke gær, smuldrer jeg så bare gæren i eller hvordan?:-)
Hej Lulu
1 pose tørgær 117 g eller hvad det er der er i. Svarer til en pakke alm. gær 50 gram. Du kan sagtens bruge alm. hvedemel. Dejen bliver bare ikke helt så elastiks så du skal være forsigtig når du fletter stjernen 🙂
Engel
Kan jeg erstatte typo 00 melet med alm. Hvedemel? Hvor hvis det kan erstattes er det så samme mængde? Kan man bruge alm. Gær i stedet for tørgær? I så fald hvor meget?
Mvh. Lulu
Hej Anne Dorthe
Det kan man sagtens og især softice vil jeg sige. Ligesom at en omgang syrlige bær eller lignende også havde passet fint til.
Den er jo af gode grunde godt sød 🙂
Engel
Kan man servere fx cremefraice eller soft ice til?
Ja hvis den ikke er bagt for tør fra starten er den fin at fryse.
Men bag den lige nogle minutter for kort, og så varm den i ovnen før servering.
200 grader i 10-15 min.
Engel
Hej Marianne
Tipo mel er en italiensk mel som man kan få i mange supermarkeder og selvfølgelig i special butikker.
Det kan godt være svært at se på nnogle af mærkerne men der står altid Tippo 00 eller andet nr. på dem.
Jeg mener at AMO’s pizza mel faktisk er Tipo 00 mel.
Engel
Mit spørgsmål er bare hvad er det der italiensk tippo mel?? og hvad for nogle butikker kan man købe det i??
Tror du kagen er god at fryse?
Hej Hanne
Der går omkring en tredjedel til et halvt glas til man kan godt spare på det.
Man kan godt lave den med remonce helt sikkert.
Engel
Hej Nina
Rent teknisk og portions mæssigt er der til 12 men det er snarere til 8-10 vil jeg mene.
Engel 🙂
Hej
Hvor mange mon der er til i denne portion, hvis der også serveres alm. morgenbrød og frugt sammen med?
Mvh Nina