morgenmadsmuffin

 

 

 

 

 

Ingredienser:
50 gram smør
1,5 spsk ahornsirup Ristet havre
150 gram havregryn
5 dl lunken vand
40 gram gær
1,5 spsk flage salt
1 tsk honning
600 gram ølands hvedemel
150 gram fuldkorns hvedemel

sådan gør du:
Start med at smelte smørret på panden. Når smørret er smeltet tilsættes havregryn   og sirup. Lad det riste til havegrynene er gylde og sprøde. Lad dem køle lidt af.Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, honning og ølandshveden. Rør herefter havregrynene i, gem lidt til drys. Ælt fuldkorns hveden i til du har en fast og elastisk dej- ælt den godt. Lad den hæve lunt og tildækket i 45 min. Herefter deles dejen i 12 boller, der sættes i en smurt muffinsplade. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 45 min. Pensl dem med mælk og drys de resterende ristede havregryn over. Bages 15-20 min. ved 200 grader. Når bollerne er kølet lidt af vendes de ud af formen og afkøles på en rist.

Er læst 3643 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.