En simplificeret Mexikansk Mole sauce. De er normalt meget mere komplicerede og med mange flere ingredienser. der kan være svære i et almindeligt nordisk køkken. Men resultatet minder om og og har den rette konsistens og smagsnuancer.
Ingredienser:
2 tørrede hele New Mexico Chillier, uden stilk og frø
2 tørrede hele Pasilla Chilier, uden stilke og frø
Solsikke olie
3 dl. kyllinge fond
2 dl. vand
1 løg hakket
60 g. mørk chokolade hakket 85-90% så meget som muligt pga. af bitterheden.
3 fed hvidløg knust
2 tsk. honning
1/4 tsk. spidskommen
1/2 tsk. kanel
½ tsk. cayenne peber
Kom solsikkeolien i en stor pande til den er 1 cm dyb. Opvarm olien og steg de hele tørrede chilier i olien, i ca. 3-4 minutter på hver side.
Kom chilierne i en gryde med halvdelen af kyllingefonden og vandet.
Hæld halvdelen af olien fra panden og steg løg og hvidløg over medium varme indtil løgene er klare og bløde, ca. 15 minutter. Der skal røres hele tiden, de skal ikke brunes. Sæt dem til side.
Kog chilierne forsigtigt i 2,5 dl. af fonden i ca. 30 minutter. De skal blive bløde. Andre chilier kan bruges men de skal helst være tørrede.
Kom chilierne i en blender, sammen med løgblandingen og blend det til en ensartet jævn masse. Kom pureen tilbage i gryden og kom honning, kanel, cayenne peber og spidskommen i gryden. Kog op, over svag varme.
Tag Mole sovsen af varmen og rør chokoladen i sovsen, den skal røres helt ud og smelte.
Før du kommer chokoladen i kan du tilpasse din Mole’s tykkelse med fond eller ved at koge den ind. Lige som styrken kan tilpasses ved at tage frøene fra eller ved at beholde dem.
Endeligt spises Mole normalt til kylling men den er virkelig god til mange forskellige ting ud over kylling. 🙂
Er læst 7481 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer