Ingredienser:
ca 60 stk.
575g mel
100g smør
75g sukker
1 æg
2½ dl. mælk
75 g gær
3/4 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
1 kg palmin
Sådan gør du:
Rør gær ud i lunken mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt til en ensartet dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse, ca. 30 min. Del dejen i 6 lige store stykker. Tril hver kugle til en 25 cm lang pølse. Del pølsen i 10 dele der formes til en kugle. I hver kugle laves der et hul i midten og de sættes til at hæve på bagepapir, til dobbelt størrelse. Hullet skal være rigeligt stort, da de hæver og lukker hullet. De koges i palmin ca. 1 minut på hver side. De lægges fra at køle på fedtsugende papir. Mens de er lune pyntes de med glasur eller hvad man finder på.
Tips: Kardemomme er en stærk smag, opskriften siger en 3/4 tsk. Nogle vil have mindre andre mere. Smag dig frem til din version. Str. på tsk. kan også svinge.
Er læst 4479 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer