engle-cheesecake-lemon

 

Ingredienser:

Bund:
225 g citronkager (se opskrift nedenfor.)
65 g smeltet smør

Fyld:
200 g flødeost buko
1½ dl creme fraiche 18%
2 æggeblommer6 bl. husblas
1½ øko citroner
2½ dl piskefløde

 

Pynt:
Citronskal og citronmelisse
hakket mørk chokolade hen over

Bund:
Knus kagerne, mens du smelter smørret i en gryde, uden at det kommer til at boble. Rør det smeltede smør i de knuste småkager. Tag en springform og smør med smeltet smør eller beklæd med bagepapir. Kagesnasket fordeles ud i et jævnt lag og presses godt ned med en gryde ske eller lignende, så det bliver til en hel bund. Stil den i køleskab.

Fyld:
Flødeost, creme fraiche og æggeblommer røres godt sammen. Læg husblas i blød i koldt vand. Skræl noget citronskal af citronerne, men undgå det hvide, da det er bittert. Pres citronerne. Hæld citronsaften og den revne citronskal i en gryde. Varm det langsomt op. Tag det af blusset, når det er så varmt, at det er lige ved at brænde fingrene. Si skallerne fra. Tag husblassen op af vandet, og pres så meget vand ud som muligt. Læg det i den varme citronsaft, og rør til al husblassen er smeltet. Hæld citron/husblas i ostemassen i en tynd stråle, mens du rører godt. Pisk fløden helt stiv, så du kan vende bunden i vejret på skålen uden af flødeskummet falder ud. Vend det i citron/osteblandingen. Hæld det ud over bunden og formen til. Sæt i køleskab i 2-4 timer. Kan eventuelt serveres med citron-, lime- eller appelsinsirup og vaniljeis.

Til bunden bruges citronkager:

Ingredienser Citronkager:
380 g speltmel
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
150 g rørsukker
175 g smør
1 stort æg
½-1 dl citronsaft
3 tsk fint revet citronskal

Sådan gør du:
Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor og blend dem sammen ved langsom fart. Form dejen til to ca. 5 cm tykke pølser. Lad dem ligge på køl i mindst 2 timer. Tag dejpølserne ud, og skær dem ud i ca. 3 mm tykke skiver. Bag dem ved 175˚C i ca. 8-10 minutter på en bageplade med bagepapir, til de er gyldne. Tag dem ud, og lad dem køle af på en bagerist.

Er læst 4591 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.