Ingredienser:
250 g kolde kogte kartofler revet groft
½ dl hørfrøolie eller raps
2 spsk Olivenolie
4 dl youghurt naturel
3 dl vand
1½ pakke gær
150 g diverse flager ( Speltflager, bygflager, hvedeflager, havregryn)
100 g speltgrahamsmel eller alm. grahamsmel
3 tsk salt
2 spsk honning
500 g ca. hvedemel
400 g hvidhvede
Sådan gør du:
De tørre ingredienserne blandes med de våde i røremaskine og æltes i lang tid 5-8 min. Dejen hæver med et fugtigt klæde over i 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, fold dejen sammen igen og igenDel dejen i to dele og fold dejen sammen igen flere gange hvor der fanges luft i dejen.Bages på en bageplade med papir eller i forme. Lav et ridset mønsteri hver brød, ikke for dybt. Brødene hæver på i formen, i 10 min. og sættes i en 200 g varm ovn i 40 min. afkøles på rist. Dette brød holder sig fugtigt og lækkert rigtigt længe pga. kartoflerne.
Velegnet til frysning.
Er læst 4195 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer