Ingredienser:

2 kg kylling uden skind og ben i ens størrelse ca. finger str.
2 store æg
1,25 dl. kærnemælk
184 g fint rismel
62 g kartoffelmel
34 g maizena
1 spsk. salt
1 tsk. sort peber
1 tsk. Hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1 tsk. Herbes de Provense
1 spsk. tørret timian
1 spsk. salvie
1 tsk. spidskommen
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. paprika
Eventuelt 2 dl. groft knust cornflakes.

Sådan gør du:

Sæt en rist frem til at ligge kyllingen klar på.

I en lille skål blandes æg, mælk og lidt salt og peber. Pisk det sammen med en gaffel.
I en mellem skål kommes, undtaget kyllingen og cornflakes, resten af ingredienser i og blandes godt sammen.

Et stykke af gangen kommes kyllingen i æggeblandingen og derefter i melblandingen og så over på risten. Gør alt kyllingen klar på denne måde på en rist.
Gentag så æg først og derefter melblandingen en gang til med alle kyllingestykkerne. Denne anden gang er er vigtig og det er her conflakes tilføres melblandingen. Det er ligesom at anden gang giver en bedre og kraftigere smag. Imens kyllingen tørrer på risten efter anden gang panering, så opvarm din fritøse til 180 grader.

Er man god til at kun bruge en hånd i æg og en i mel – så får man et bedre resultat og mindre nassede fingre 🙂

Frituresteg kyllingen i små portioner i ca. 4-6 minutter indtil de er gyldne. Test første portion for at sikre de er gennemstegete men stadigvæk sprøde, og har salt nok. Tiden afhænger af tykkelsen på dine kyllinge stykker.

Tag op og lig på køkkenrulle til afdrypning.

Tips: Kyllling – Nuggets glutenfri kan bruges i salater, madpakker, og som hapsere.

Udskriv

Er læst 119 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.