Ingredienser:
1 spsk olivenolie
salt
peber
500 g kyllinge inderfilet (kan også være hel kylling men så skal der mere til.)
1 løg i fine tern
4 fed hvidløg knust og hakket
1 tsk. tørret oregano
185 g ris
½ L kyllinge boulion
2 dl. Kyllingefond
1 citron i skal og juice
1 citron i skiver
2 hele hvidløg, toppen 1/4 skåret af på hele løget
1 tsk. oliven olie

Sådan gør du:

Opvarm olien i en stor tykbundet pande. Giv kyllingen salt og peber og brun den ved høj varme i kort tid. Tag af og sæt til side.
Kom løgene på panden og steg dem af til de er let brunede og møre.
Kom de knuste hvidløgsfed på panden sammen med risene og steg dem fulde af smagen af hvidløg i ca. 1 minut

Kom så ½L boulion på panden og skrab alt af pandens bund og få alt smag med.imens boulionen simrer.
Bland oregano og citron skal og juice i, kom kyllingen i og læg de hele hvidløg i panden/fadet.
Dryp lidt olie over de hele hvidløg og salt. Placer citron skiverne ud over fadet.

Sæt fadet i ovnen ved 190 grader alm. indtil risene er kogt, og de hele hvidløg er gylden brune og møre i ca. 35-45 min.
Det skal gerne være sådan at der er lidt sprøde ris langs med kanten af fadet og fine bløde møre ris i fadet.
Klem de møre fed ud af de hele hvidløg. Hak dem let og bland dem i risene.

Opvarm de 2 dl. kyllinge boulion og hæld over fadet sådan at det bliver cremet og fugtigt. Det er ikke sikekrt alt skal på.

Server eventuelt med hakket persille, krummer af feta ost og oliven.

Udskriv

Er læst 922 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.